Siatka oddzielająca w bagażniku

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • krzysiu5
    Classic
    • 2005
    • 5

a ja tam wlasnie lubie kopcenie!
    (sorry za OT)
  • DarekZ
    Classic
    • 2005
    • 26

Witam wszystkich. Dzisiaj z kolegą próbowaliśmy zamontować siatkę oddzielającą w bagażniku jego Octavii I kombi. Wszystko szło bardzo dobrze do momentu konieczności montażu zaczepów w podsufitce. Czy może ktoś z was już montował taką siatkę i może udzielić odpowiedzi jak można je zamontować ponieważ nie możemy dojść do sposobu montażu do elementów dachu. Mamy tylko dwa zaczepy bez żadnych elementów dodatkowych. Z góry dzięki. Pozdrawiam Darek.

Komentarz

• Pawel
      Classic
      • 2005
      • 18

Ja mam dwie dzury w podsufitce po takich zaczepach więc chyba będziecie musieli ciąć,
      gdzie i za ile kupiliści tę siatkę i czy można kupić same zaczepy?
      Pozdrawiam,
      Paweł
      P.S. jak pożyczę aparat to mogę forkę przesłać mailem.

Komentarz

• DarekZ
        Classic
        • 2005
        • 26

Witam. Kompletna siatka kupiona na Allegro. Komplet wraz ze śrubami (śruby kupione w serwisie) to ok. 400 zł. Jeśli jesteś zainteresowany to w chwili obecnej na Allegro jest taka siatka w cenie ok. 270 zł z uchwytami. Jeśli będziesz miał możliwość zrobienia foto to bardzo by nas interesowały zdjęcia mocowań umieszczonych pod podsufitką. W razie czego proszę na priv. Pozdrawiam Darek.

Komentarz

• autorus
          Rider
          • 2004
          • 508

gdzie jest ta siatka bo nie mogę znaleść?
          http://forum.muratordom.pl/showthrea...5%82a-Autorusa
          Budowa mojego domku MURATORZE

----------------------------------------------------
          Octavia AZS TDI 130KM obecnie 407 kkm

Komentarz

• tombak
            Classic
            • 2006
            • 11

Aby zamontować taką siatkę auto powinno być przystosowane. Przystosowane to znaczy powinno mieć wzmocnienia w miejscu mocowania zaczepów( podsufitka).
            Właśnie jestem na etapie sprawdzania czy moje auto jest przystosowane i w dwóch stacjach ASO nikt nie był w stanie mi odpowiedzieć czy można zamontować tą siatkę u mnie. Może ktoś się oriętuje czy to w papierach auta jest jakoś zapisane, czy też trzeba będzie samemu opuścić podsufitkę i obejrzeć jak to wygląda?
            Pozdrawiam Tombak

Komentarz

• Pawel
              Classic
              • 2005
              • 18

Jak odchylisz podsufitkę w miejscu mocowania zaczepów górnych plastikowych powinien być wspawany kawałek płaskownika z blachy z otworem gwintowanym i chyba drugim nie gwintowanych. Nie bardzo pamiętam bo ze trzy miesiące temu zamocowałem górne zaczepy.
              Pozdrawiam,
              Paweł

Komentarz

• Pulse
                Rider
                • 2006
                • 461

Zamieszczone przez DarekZ
                Witam. Kompletna siatka kupiona na Allegro. Komplet wraz ze śrubami (śruby kupione w serwisie) to ok. 400 zł
                :shock: nie lepiej byloby wsadzic kratke? Widzialem je na Allegro za grosze.
                :: O1 AXR Kombi

Komentarz

• Maicroft
                  Moderator
                  S_OCP MemberModeratorr
                  • 2004
                  • 25757
                  • Audi

Taniej i lepiej. Bo dol sie wywala wklada tylko w otwory montazowe z dolu, a pies czy co tam bedziemy wozic z tylu, nie mowie juz o bagazach :idea: nie wpadna na 100% do srodka. Jedyny problem to jak pod sklepem chcemy ja szybko zdemontowac, zeby cos dlugiego przewiesc, ale na to juz tez znalazlem sposob i klade ja w bagazniku tak, ze prawie nie przeszkadza.
                  Spritmonitor.de

Komentarz

• tombak
                    Classic
                    • 2006
                    • 11

Siatkę też możesz zdemontować bardzo szybko i bez narzędzi. Wydaje mi się że jest bardziej praktyczna.

Komentarz

• Maicroft
                      Moderator
                      S_OCP MemberModeratorr
                      • 2004
                      • 25757
                      • Audi

tombak, Hmm ktos nowy :twisted: A ja juz jezdze drugi rok z wlepką, a tak mało osób zjawiło sie na forum z BB.

Sorki za OT
                      Spritmonitor.de

Komentarz

• djczas
                        RS
                        • 2005
                        • 9612

Maicroft, to trza wizytówki wkładać za szybke jak nie masz to dostaniesz na spocie

Komentarz

• daba11
                          Drive
                          • 2005
                          • 86

Witam
                          jeśli chodzi Ci o montaż uchwytów w podsufitce to musisz ją zdemontować, aby zamocować metalowe uchwyty ( nr części 1U9861821) , które są zamocowane za pomocą nitu mocującego ( N90777901) i śrub (N10268401)
                          Następnie wycinasz otwory w podsufitce, zakładasz ją i montujesz plastikowe zawiesia (1U9861705D) , które prawdopodobnie już posiadasz.
                          Jak założysz rzuć jakieś zdjęcia jak wyszło, też się przymierzam do założenia tej siatki
                          Miłej zabawy pozdrawiam

Komentarz

• oskar
                            Drive
                            • 2005
                            • 63

Witam
                            temat był już wałkowany b. dawno temu, ale własnie dzis mnie zainteresował. W mojej octavii kombi od ewnego czasu niezbędna mi jest taka przegroda (wykluczam metalowa). Kolega daba11 podaje nr katalogowe czesci. Nie mając etki musiałem sie posiłkować netem i znalazłem obrazki tu: http://www.tinyurl.pl?s0bT3Zqg Głownie chodzi mi o zaczep oznaczony nr 19...zastanawiam mnie czy mozna bedzie zaadaptować uchwyciki sprzedawane tu: http://www.tinyurl.pl?F8U9MaaC
                            Liczę, ze ktoś poradzi coś w tym temacie
                            Oskar

[ Dodano: Czw 28 Cze, 07 19:55 ]
                            Hmmm ...brak odpowiedzi, ale może ktoś mający kombi z zaczepami w suficie poda jaka jest między nimy odległość w cm. Ułatwi mi to troche zadanie zakupu siatki.
                            Oskar
                            czarne kombi + Concord GA-401 + President WA27 + "747"

Komentarz

Pracuję...